Knauf

Metselmortel

Knauf Metselmortel is een gemakkelijk aan te maken, soepele, en goed verwerkbare specie om mee te metselen en te voegen.
Universeel mengsel van zand, portlandcement, en toeslagstoffen.

Toepassing

Metselmortel is onder andere geschikt voor het vermetselen van bijna alle steensoorten, zoals baksteen en betonsteen. Het kan worden toegepast voor al het metselwerk in weer en wind en voor dragend werk binnen. Toe te passen voor voegdiktes van 8 - 12 mm.

leverbaar met en zonder kalk.

Verwerking

Verwerk de specie binnen 2 uur. De verwerkingstijd is afhankelijk van de omgeving- en specietemperatuur. Verwerk de metselspecie bij een temperatuur van de metselsteen en de omgeving van + 5°C. Stenen met ijsafzetting niet verwerken. Reeds uithardende specie niet met verse specie, of opnieuw met water mengen om (schijnbaar) verwerkbaar te maken.


 


Betonmortel


Kant-en-klaar mengsel van cement, zand, grind en toeslagstoffen
Knauf Betonmortel is een eenvoudig aan te maken, goed te mengen tot een soepel verwerkbare specie.

Toepassing.

Betonmortel is geschikt voor het maken van vloeren, kleine funderingen, terrassen enz. met een minimale laagdikte van 40 mm
 

Verwerking

Verwerk de specie binnen 1,5 uur. De verwerkingstijd is afhankelijk van de omgeving- en specietemperatuur. Reeds uithardende specie niet opnieuw met water mengen om (schijnbaar) verwerkbaar te maken. Verwerk de betonspecie bij een temperatuur van de ondergrond en de omgeving van + 5°C. De betonspecie direct na, of tijdens, het storten verdichten door middel van trillen. Dit kan bijvoorbeeld met een trilnaald of een stuk betonijzer of iets dergelijks. Werk de betonspecie na het verdichten af met een spaan. Als de betonspecie wat is aangetrokken kan, afhankelijk van de eindtoepassing, het oppervlak met een schuurbord worden dichtgeschuurd.


Turbo Beton

Mengsel als betonmortel maar met een snellere uitharding.


Toepassing

Ideaal voor het snel vast zetten van tuinpalen, pergola's, droogmolens, speeltoestellen etc.

Verwerking

Graaf een gat in de grond, plaats de paal in het gat en vul deze voor de helft met water, strooi vervolgens de Turbobeton in het gat en zet de paal waterpas. Bij zanderige ondergronden kan ook eerst de Turbobeton in het gat gestrooid worden om het vervolgens te bevochtigen met water. Binnen 15 minuten is de Turbobeton uitgehard en kan de paal belast worden.

 


Cement grijs

Portlandcement CEM I 42,5N.

Toepassing

Grijze cement is geschikt als bindmiddel voor de bereiding van betonmortel, metselmortel, stukadoorsmortel, voegmortel en vloerenmortel.

Verwerking

Afhankelijk van toepassing mengen met bijvoorbeeld water, zand en grind.

 


Vuren en grenenhout
 

Vuren- en grenenhout

worden in geschaafde of ongeschaafde uitvoering gebruikt als planken, latten, plinten of  balken bij  betimmeringen- en  bouwconstructies. Het zijn gemakkelijk te verwerken houtsoorten. Grenen heeft een iets dichtere structuur dan vurenhout, is wat warmer van kleur en  heeft een duidelijker houttekening.Multiplex


Plaatmateriaal opgebouwd uit minimaal drie lagen fineer die in tegengestelde houtnerfrichting aan elkaar zijn gelijmd. Multiplex is in diverse houtsoorten en kwaliteiten verkrijgbaar en is gemakkelijk te verwerken. Voor buitentoepassing dient altijd een verfsysteem als afwerking gebruikt te worden. Ventilatie aan de achterzijde o.a. bij boeidelen verlengt de duurzaamheid van de platen. De randafwerking dient zorgvuldig beschermt te worden met meerdere verflagen tegen intrekkend vocht. 

 
Meubelpanelen

Deze gemelamineerde spaanplaat panelen zijn verkrijgbaar in diverse maten en dessins en geschikt voor binnentoepassing. Voor de randafwerking is kantband verkrijgbaar in bijpassende dessins. De panelen worden gebruikt voor boekenplanken, meubels,  kasten etc.


Schroten

Naast vuren, grenen of hardhouten schroten, waarmee plafonds en wanden op decoratieve wijze kunnen worden afgewerkt,  zijn ook kunststofschroten leverbaar. De houten schroten kunnen met beits, verf of blanke lak worden afgewerkt.


Rabatdelen

Zowel vuren als hardhout rabatdelen worden als gevelbekleding voor woningen en schuren toegepast en geven een fraai uiterlijk. Rabatdelen zijn van messing en groef voorzien en de delen worden horizontaal bevestigd op een regelwerk. 
 

 


Vloerdelen

Verkrijgbaar in diverse breedte en lengtematen. Aan de lange zijden zijn de delen voorzien van messing en groef. De vloerdelen kunnen worden afgewerkt met een transparante vloerbeits en een slijtvaste lak waardoor de karakteristieke houtstructuur zichtbaar blijft.Deuren

 
   Deuren

Service bouwmarkt van Duinen heeft een uitgebreid programma deuren in zijn assortiment. Van standaard binnendeuren in board, paneeldeuren of paneeldeuren met glas in meranti uitvoering tot maatwerk hardhouten buitendeuren of luxe Merbau kwaliteit.
Laat u door ons adviseren voor de juiste keuze.

 

 Milieu - FSC
 
 Milieu - FSC

Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale vereniging zonder winstoogmerk die wereldwijd een duurzaam en verantwoord bosbeheer nastreeft. Vrij vertaalt: de Raad voor Goed Bosbeheer. Het FSC-keurmerk is één van de belangrijkste keurmerken waarin vooruitstrevende houthandelaren, natuur- en milieuorganisaties (zoals het WNF en Vereniging Milieudefensie), mensenrechtenorganisaties, vertegenwoordigers van lokale bevolkingsgroepen, vakbonden en NGO's (zoals de ontwikkelingsorganisatie Novib) samenwerken.